FacebookTwitterGoogleYoutubeLinkedin
Револуција Магазин бр.137-143
 wa-so-vtor-banermal-baner 2

Најнови содржини

Грешка
 • JUser: :_load: Неможно вчитување корисник со ID: 430
Hide Main content block
Вторник, Дек 24 2013 0 comment
Поинаква стратегија или кревање раце од Сирија?

Лидерите на сириската опозиција објавија дека тие добиле информации од Вашингтон и Лондон дека нивните сојузници ќе престанат со испраќање на директна помош за бунтовниците.

Среда, Дек 25 2013 0 comment
Кинеската економија е жедна за парична помош?!

Небалансираните кредити кои последниот период ги доделувале банките во Кина создале пазар на непродуктивни средства, кој постојано расте и ја разнишува целата економија.

Среда, Дек 25 2013 0 comment
Федерализмот не е место за мешање на култури и идеи

Фокусирањето на иднината треба да биде најважниот приоритет за сите земји, за да се намали разликата во финансиската состојба, но и да се постигне раст на заедничкиот БДП.

Сабота, Дек 28 2013 0 comment
3 години од смртта на легендарната Атина Бојаџи

За Атина Бојаџи  и нејзините успеси на професионален план се зборувало и пишувало многу. Нејзиниот живот е мотив за многу документарни и еден игран филм.

Сабота, Дек 28 2013 0 comment
Трагичната судбина на поетот Сергеј Есенин

Судбината на големиот поет Сергеј Есенин, е единствена во руската, па и во светската литература, трагична, трогателна и преполна со скандали, депресии и себеизмачувања.

Среда, Дек 25 2013 0 comment
Неколку лекции за љубовта од среќни парови

Речиси и да нема човек кој кога ќе сретне возрасен пар по улица кој се држи за рака и си покажува нежност, да не посака иста судбина за себе. Ова посакување носи и низ прашања.

Партнери

Наши проекти

 • Време е децата да кажат НЕ
  Проектот се реализира во периодот од 20 август до 21 декември 2012 година во Дневниот центар за деца со посебни потреби во селото Долни Манастирец, општина Македонски Брод. 
  Read more...
 • Изборите кои го менуваат светот-изборна кампања во САД 2012
  Онлајн магазинот „Револуција“ ги следеше секојдевно изборите во САД за избор на претседател и притоа најинтересните моменти од нивното одвивање ги објавуваше на порталот секојдневно.
  Read more...
 • Биди гласен-имај став
  Имате критичко размислување кон состојбите во општеството? Поседувате талент за анлитичко размислување и пишување?
  Read more...
 • Практика
  Пракса за преведувачи од англиски или германски јазик на македонски јазик на дневни содржини на порталот „Револуција“
  Read more...
 • Автори на карикатури и стрип
  Имате критичко размислување кон состојбите во општеството? Поседувате талент за цртање? Не сте се промовирале доволно во јавноста?
  Read more...

Промоции